Actualitate

Cine e VINOVAT: MAI vs Dorin Chirtoacă

Imaginile cu acele microbuze spulberate au stârnit mânia multora împotriva lui Dorin Chirtoacă, care este acuzat că n-a reușit să modernizeze transportul public și tolerează un conflict de interese din partea unor consilieri locali ai PL care sunt și administratori de rute.

Comportamentul bizar al MAI, care „premiază” normalitatea și avansează în grad angajații care nu iau mită este doar vârful aisbergului. Sunt zeci de cazuri cu polițiști care lucrează cot la cot cu interlopii și n-au emoții în a extorca, șantaja sau lua mită. Deși e la putere de mai mulți ani, AIE n-a reușit să făcă ceva pentru a schimba modul în care funcționează MAI iar practicile și obiceiurile din vremea guvernării PCRM au devenit și mai vizibile.

Ca șofer în orașul Chișinău, unicul lucru care te oprește să gonești ca pe un circuit de curse e bunul simț sau responsabilitatea căci nu prea vezi poliția rutieră să vegheze că șoferii respectă regulile. Iar dacă sunt „pe teren”, probabil te așteaptă în tufiș după cotitură să te „amendeze” pentru viteză sau lipsa centurii de siguranță.

Impresia din trafic este că șoferii de microbuze încalcă zilnic cam toate regulile de circulație existente pentru că nimeni nu vrea să-i amendeze, iar acestă realitate nu e doar una din disfuncționalitățile Republicii Moldova. Publicul larg cunoaște cărui partid i-a revenit MAI și care e relația dintre liderul acelui partid și Dorin Chirtoacă, primarul orașului Chișinău.

Update: Vlad Filat a dat o dizpoziție celor de la MAI să patruleze 24 din 24 ca urmare a agravării situației pe șosele. Trebuie mai întâi să avem morți și zeci de răniți pentru a înțelege că trebuie făcut ceva? Cu ce s-a ocupat conducerea MAI în ultimii ani?

COMENTAȚI: Cine credeți că este vinovat pentru numărul mare de accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de pasageri: Dorin Chirtoacă că n-a modernizat transportul public sau Poliție Rutieră pentru că îi lasă pe șoferi să conducă cum vor?

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *